С този проект изразявам мнението си за икономично, масово жилище.
Основни приоритети:
• Прости разпределения, прост обем на сградата, семпла фасада, която дължи разнообразният си характер и релеф на външните слънцезащитни устройства, скъпи енергоспестяващи и еко- материали.
Всяка жилищна единица е разделена на две зони - едно голямо универсално пространство, изпълняващо ролята на дневна, трапезария, тераса, усещане за която се се получава при пълното отваряне на дограмата, приемно пространство, което може да се сепарира с мебел или лека преграда, кухненски бокс, и „коридор“, водещ към втората зона - за индивидуални и битови нужди – спалня, баня, тоалетна, дрешник, перално и др. Елиминирането на коридора, терасата, антрето и др. малки сепарирани помещенийца, има за цел да получи едно доста по-комфортно универсално пространство и да намали общата квадратура на апартамента, която освен първоначална инвестиция е и текущ разход.
• Максимална вариантност на преразпределение на етажното ниво-инсталациите са групирани на определени места,шайбите са изнесени по фасадата.
• Предвидени са всички възможни инсталации ниши за климатиците за всяко жилищно помещение, които да не натоварват РЗП-то на сградата; вертикали за ЕЛ и ОВ с дотъп от общите части и вентилационни вертикали за ПГ и бъдещи нужди на партерното ниво.